Biografie

Caroline Grasmeijer (1985) is in 2008 is afgestudeerd aan de Opleiding Docent Muziek van het Conservatorium te Utrecht (Bachelor of Education in Music). In 2013 behaalde zij de Master Kunsteducatie (Master of Education in Arts). Haar afstudeeronderzoek ging over het leidinggeven van koordirigenten. In dit onderzoek is een training ontworpen voor dirigenten. De Opleiding Dirigent Licht Vocaal heeft Caroline in 2014 met een 8.5 afgerond.

 

Als docent heeft Caroline onder andere gewerkt bij een muziekmethode voor middelbaar onderwijs, en muziek gedoceerd aan studenten Social Work op een hogeschool in Zwolle.

Al een aantal jaren werkt zij als docent muziek en ckv aan de GSR, een middelbare school in Rotterdam. Hier geeft zij les aan leerlingen van alle niveaus. Op de GSR dirigeert zij het Rotterdam Youth Choir en coacht verschillende bands. Als coördinator is zij verantwoordelijk voor het vak ‘kunst en cultuur’ in de onderbouw en ‘ckv’ in de bovenbouw. 

In januari 2009 heeft Caroline het Utrecht Gospel Choir opgericht en in september 2009 Vocal Group Utrecht. In het najaar van 2010 heeft zij met Vocal Group Utrecht de halve finale behaald van het tv-programma Korenslag. In oktober 2012 heeft zij met VGU een tournee gemaakt door China, waar zij succesvol opgetreden heeft met de voorstelling ‘Lost in Space’ voor 4000 man publiek. ‘The Show’ en ‘Art? That’s a man’s name’ heeft zij ook voor VGU ontwikkeld. ‘No love dying (here)’ volgde in oktober 2016, een jazzy dinner show met VGU en band.
Utrecht Gospel Choir stond onder andere in het theater met ‘The Young Messiah’, ‘A Festival of Lessons and Carols’, ‘Passie voor Pasen’ en ‘From UGC with Love’. De laatste voorstelling van UGC was in september 2015 ‘Sisters On Stage’. In januari 2016 heeft het UGC een doorstart gevonden in Little Black Dress, een lady’s only vocal group. LBD presenteerde in februari 2017 ‘A Womans’ Worth’, een show over fashion en vrouwelijkheid. 

In december 2013 richtte Caroline samen met Arjan van der Star Vocal Dating op, een concept voor vocal projects met als eerste project een tournee naar China met de voorstelling ‘Take a chance on me’ in oktober 2014. Project 2 ‘New York State of Mind’ tourde in maart 2015 in China en ‘Viva La Vida’, project 3, met metropool orkest en vocalisten, in december 2015. Aan deze tour werd door maar liefst 56 deelnemers deelgenomen.

Verder staat Caroline graag op het podium als presentatrice van diverse evenementen. 

Momenteel is Caroline dirigent van Vocal Group Utrecht en het MBO docentenkoor (Herman Brood Academie).
Caroline is eerder dirigent geweest van Kids Crew, de Ondiepse Kanaries, Utrecht Gospel Choir en Little Black Dress.

 

Specialismen: koordirectie, presentatie, regie, interdisciplinair werken, verbinden door kunst en cultuur.