Biografie

.

Caroline Grasmeijer (1985) richt zich op directie, educatie en performance.

.

In 2008 is Caroline afgestudeerd aan de Opleiding Docent Muziek van het Conservatorium te Utrecht (Bachelor of Education in Music). In 2013 behaalde zij de Master Kunsteducatie (Master of Education in Arts). Haar afstudeeronderzoek ging over het leidinggeven van koordirigenten. In 2014 behaalde zij de opleiding Dirigent Licht Vocaal en in 2022 modules van Vocal Leadership.

.

Als docent heeft Caroline onder andere gewerkt bij een muziekmethode voor middelbaar onderwijs, en muziek gedoceerd aan studenten Social Work op een hogeschool in Zwolle. Ook heeft zij veertien jaar gewerkt als docent muziek en ckv op een middelbare school in Rotterdam. Hier gaf zij les aan leerlingen van alle niveaus. Als coördinator was zij verantwoordelijk voor het vak ‘kunst en cultuur’ in de onderbouw en ‘ckv’ in de bovenbouw.

.

De educatieve afdeling van Globe, centrum voor kunst en cultuur, in het Muziekcentrum van de Omroep wordt geleidt door Caroline als Manager Muziek – en Kunsteducatie. Er is een breed aanbod in alle kunstdisciplines voor het basisonderwijs en het middelbaar onderwijs. Ook wordt er veel op maat ontworpen en kunnen voorstellingen bezocht worden. Globe leidt het Cluster Muziek in Hilversum en er vinden veel samenwerkingen plaats, onder andere met het Metropole Orkest.

.

Artistiek leider is Caroline van Vocal Group Utrecht en koor Windkracht8.
In het najaar van 2010 heeft zij met Vocal Group Utrecht de halve finale behaald van het tv-programma Korenslag. In oktober 2012 heeft zij met VGU een tournee gemaakt door China, waar zij succesvol opgetreden heeft met de voorstelling ‘Lost in Space’ voor 4000 man publiek.’The Show’ en ‘Art? That’s a man’s name’ heeft zij ook voor VGU ontwikkeld. ‘No love dying (here)’ volgde in oktober 2016, een jazzy dinner show met VGU en band. En in 2019 ‘SLEEP’ over hectiek en slapeloosheid.

.

Als oprichter van het Utrecht Gospel Choir stond ze onder andere in het theater met ‘The Young Messiah’, ‘A Festival of Lessons and Carols’, ‘Passie voor Pasen’ en ‘From UGC with Love’. De laatste voorstelling van UGC was in september 2015 ‘Sisters On Stage’. In januari 2016 heeft het UGC een doorstart gevonden in Little Black Dress, een lady’s only vocal group. LBD presenteerde in februari 2017 ‘A Womans’ Worth’, een show over fashion en vrouwelijkheid.

.

In december 2013 richtte Caroline samen met Arjan van der Star Vocal Dating op, een concept voor vocal projects met als eerste project een tournee naar China met de voorstelling ‘Take a chance on me’ in oktober 2014. Project 2 ‘New York State of Mind’ tourde in maart 2015 in China en ‘Viva La Vida’, project 3, met metropool orkest en vocalisten, in december 2015. Aan deze tour werd door maar liefst 56 deelnemers deelgenomen.

.

Verder presenteert Caroline graag festivals en evenementen en houdt zij zich met cultuureducatie bezig in haar woonplaats Bunnik.

.

Website: www.carolinegrasmeijer.nl

.

Specialismen: koordirectie, presentatie, regie, interdisciplinair werken, verbinden door kunst en cultuur.

.

Dirigent geweest van: Utrecht Gospel Choir, Ondiepse Kanaries, Kids Crew, Little Black Dress, Rotterdam Youth Choir, docentenkoor MBO Utrecht/ Herman Brood Academie