Koorweekend met Vivaldi

Het Barokke koorwerk ‘Gloria’ van Antonio Vivaldi staat dit weekend centraal. Vivaldi heeft twee Gloria’s gecomponeerd maar RV 589 is verreweg de bekendste en meest geliefde. Tussen 1713 en 1717 is het muziekstuk geschreven in Venetië. Vivaldi componeerde het waarschijnlijk voor het koor van het meisjesweeshuis waar hij lesgaf.

Het Gloria is een toegankelijk werk met een uitgesproken open karakter. Vrijdagavond beginnen we met repeteren en gedurende het weekend passeren allerlei koordelen van het Gloria de revue. Zondagmiddag laten we tijdens een ZondagMatineeconcert enkele delen van het Gloria horen aan publiek.

Voorbereiding voor dit weekend is niet noodzakelijk, maar (noten-)kennis van het muziekstuk als geheel is aan te bevelen. De partituur van het Gloria moet zelf worden aangeschaft en meegenomen naar het weekend. De uitgave van Peeters wordt aanbevolen.

Het weekend staat onder leiding van dirigent Caroline Grasmeijer en pianist Charles Blijdorp. Caroline Grasmeijer is afgestudeerd aan de Opleiding Docent Muziek van het Conservatorium te Utrecht en volgt momenteel de Master Kunsteducatie. Zij heeft o.a. muziek gedoceerd aan een hogeschool in Zwolle en werkt al een aantal jaren als docent muziek en ckv. Zij leidt diverse koren, heeft er ook een aantal opgericht en geeft workshops, schrijft artikelen en zingt en speelt in diverse gelegenheidsensembles. Charles Blijdorp heeft deelgenomen aan verschillende Muziekconcoursen, volgde o.a. (jazz-improvisatielessen en werkt mee aan uiteenlopende concerten.

data:    vr. 22 februari 17.00 uur – zon. 24 februari 17.00 uur
prijs:    € 199,- p.p. (2-pk) – € 219,- (1-pk) (incl. overnachting, diner, lunch, koffie en thee)

opgave en locatie Buitengoed Fredeshiem: 0521 – 53 51 00 / info@fredeshiem.nl