Workshops

Educatie gaat ook over het geven van workshops. Er zijn verschillende mogelijkheden voor workshops bij Koor-business. Informeert u gerust naar (verdere) mogelijkheden.

 

 Koorregie
De interpretatie van een stuk moet zich vertalen naar de opstelling van het koor en de bewegingen die daarbij horen. Het gaat hier niet altijd meteen om een complete choreografie want zelfs een blikrichting kan al een groot verschil maken. U kunt mij inschakelen om een bepaalde song, show of optreden van staging te voorzien. Een workshop koorregie behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Gospelkoor

In deze workshop gaat het om het zingen van gospel. Met elkaar vorm je een gospelkoor dat zingt en swingt en de grootse klank van de gospelsound laat horen. Er komen bekende songs voorbij zoals bijvoorbeeld ‘Oh happy day’, ‘Lean on me’ en ‘This little light of mine’.

 

Taizé

In het kleine plaatsje Taizé in Frankrijk staat een klooster waar jaarlijks duizenden mensen, met name jongeren, een bezoek aan brengen. Deze spirituele traditie heeft eigen repetitieve liederen gecomponeerd. In deze meditatieve zangworkshop leren we een aantal meerstemmige, eenvoudige liederen die we vervolgens uitvoeren in combinatie met stilte.

 

Popkoor

Samen gaan we aan de slag met hedendaagse en klassieke popsongs. Bekende up tempo showstoppers als ‘I’ve got the music in me’ komen voorbij maar ook rustige popballads. Meerstemmig en eenstemmig gezongen en alles met een poppy sound.

 

Musical

Musicalsongs vertellen een verhaal. Wij gaan in deze workshop het verhaal van een song overbrengen. Naast zangtechniek speelt muziektheater een grote rol. Dramaoefeningen laten je experimenteren met emoties en lichaamstaal. Helemaal in je rol kun je als echte musicalster op het podium staan.

 

Klankbeleving

Je stem is een bijzonder instrument. In deze workshop gaan we de stem en haar mogelijkheden ervaren. Op toegankelijke wijze ontstaat er improvisatie en worden er nieuwe songs gecreëerd. Alles om je heen is een bron van inspiratie. Een workshop waarin verbinding en klank de muziek maken.

 

Requiem

De requiems van Mozart en Faure behoren tot de meest indrukwekkende klassieke werken. In deze workshop gaan we van (een van) beide requiems delen zingen. In deze workshop ontdekken we een van de meesterwerken uit de klassieke muziek.

 

Gloria

De Barokke componist Antonio Vivaldi heeft een Gloria gecomponeerd. Dit muziekstuk met meerdere delen is een toegankelijke kennismaking met klassieke muziek en meerstemmige zang. In een workshop gaan we (delen van) dit Gloria zingen.

 

Dirigeren 

Het dirigeren van een koor heeft alles met leidinggeven te maken. In deze workshop dirigeer jij het koor en daar heb je geen ervaring voor nodig!

Samen ontdekken we hoe jij het koor naar jouw pijpen laat dansen en wat een kleine beweging voor groot effect kan hebben.